Nye spill
Fred

Fred

Fred

I FN samarbeider alle land for at det skal være fred og rettferdighet i verden. 

191335
     

FN jobber på mange forskjellige måter. I FN er det noe som heter Sikkerhetsrådet. De største landene, som bestemmer mye, er medlem i Sikkerhetsrådet. Disse landene arbeider spesielt mye med å finne løsninger på konflikter i verden. Det hender også at man ikke greier å bli enige. Da kan det bli krig. FN hjelper til slik at mennesker som må flykte fra krig får vann, mat, medisiner og et sted å sove. 

 

         
FN har noen helt spesielle soldater. De kalles FN-soldater og har en vanskelig og viktig jobb. Hvis det har vært krig mellom to land, og de har lovet å slutte å krige, så kan FN-soldatene være på vakt slik at landene holder avtalen. Man kan si at FN-soldater passer på freden. Mange nordmenn har vært FN-soldater, spesielt i Libanon og Kongo.       
Soldat og barn_76190
         
      Alle foreldre vil at barna deres skal få vokse opp i et fredelig land. De vil at alle får gå på skole og leve trygt sammen med familiene sine. Krig gjør at man blir veldig redd. Hus, skoler, veier, det som gror på åkrene blir ødelagt i krig. I verste fall kan mange bli skadet eller drept. Når det er krig i et land vil man flykte for å være trygg et annet sted.
         
Fred er ikke noe som kommer av seg selv. FN jobber derfor hele tiden med å forsøke å løse konflikter og passe på freden. FN jobber også med at land ikke skal ha farlige våpen.       
Soldat på båt_144977