Nye spill

Spør FN-Filuren

Lurer du på noe om FN? Send spørsmål til FN-Filuren. Svaret kommer under her på siden. Hvis jeg er på oppdrag for FN, kan det av og til ta noen dager før svaret kommer.

Send spørsmål
 • Hvorfor ble FN laget?

  Hei 4A og takk for spørsmålet

  FN ble til etter andre verdenskrigen i 1945, for å hindre at det ble en tredje verdenskrig. I tillegg ville man gjøre verden til et bedre sted, men mindre ulikhet og der alle mennesker blir behandlet rettferdig.

  Hilsen FN-Filuren

 • Hvor mange land er medlem av FN?

  Hei

  Det er 193 land som er medlem av FN. Det er nesten alle land i verden og det er bra at alle vil være medlem og snakke sammen.

  Hilsen FN-Filuren

 • Hva er ett av hovedmålene til FN?

   Hei klasse 4A

  FN jobber mye for at det skal bli fred, og det er også hovedmålet til FN. FN ble til etter andre verdenskrigen i 1945, for å hindre at det ble en tredje verdenskrig

  I tillegg har de som mål å utrydde fattigdom, og skape mindre ulikhet mellom land og mennesker 

  Det er 193 land som er medlem av FN, det er nesten alle land i hele verden, når alle samarbeider kan vi få til nesten alt vi vil.

  Hilsen FN-Filuren

 • Hva betyr FN?

  FN er en forkortelse. F står for forente. N står for nasjoner. Nasjoner er et annet ord for land. Til sammen betyr bokstavene omtrent «Alle land sammen». På engelsk heter FN UN. UN står for United Nations.

  Hilsen FN-Filuren

 • Hvor mange land har du vært i?

  Hei klasse 3 C

   Jeg har vært i alle land i hele verden i jobben som FN-filur.

   Jeg er en filur i min aller beste alder. Min jobb er å lytte til hva barn mener er viktig. Jeg flyr i det magiske skrinet mitt rundt i til alle land i verden og snakker med barn. Så flyr jeg til sjefen for FN og forteller videre hva dere har sagt. Da får de som jobber i FN vite hva barn trenger og hva de kan gjøre for å hjelpe.

   

  FN jobber mye for at det skal bli fred, og så liker jeg veldig godt at alle land er medlem og har et sted å snakke sammen om ting selv om de er uenige, istedenfor å ikke snakke sammen i hele tatt.

  Det er 193 land som er medlem av FN, det er nesten alle land i hele verden, når alle samarbeider kan vi få til nesten alt vi vil.

  Håper du får en fin FN-dag, og en fin feiring. Jeg skal feire mye!!

  Hilsen FN-Filuren

 • hvor gammel er fn?

  Hei

  I år er FN 70 år gammel!! Det er mye og det er kjempebra. Vi skal feire FN-dagen med brask og bram over hele verden. Og jeg håper alle barn også kan være med å feire. 

  Hilsen FN-Filuren

 • Hvis det ikke hadde vært krig og urettferdighet. Hadde FN eksistert ?

  Hei Martin 5a 

  Det var et bra spørsmål. Jeg tror nok FN hadde eksistert likevel, for FN er også den organisasjonen som passer på de internasjonale avtalene, og overvåker om ulike medlemsland holder det de har lovet. I tillegg er også FN et sted der alle medlemsland kan møtes og diskutere hva de syns er viktig at verden jobber med.  Og det vil jo også være behov for en slik møteplass selv om det er fred og rettferdige samfunn. 

  Hilsen FN-Filuren

 • Liker du å jobbe for FN og hvis du gjør, hvorfor det? =-)

  Jeg liker best at ønsket til FN er at det skal bli fred, og så liker jeg veldig godt at alle land er medlem og har et sted å snakke sammen om ting selv om de er uenige, istedenfor å ikke snakke sammen i hele tatt.

  Jeg liker også å jobbe med og for barn. Min jobb er å lytte til hva barn mener er viktig, og så fortelle det videre til sjefen for FN.

  Hilsen FN-Filuren

 • hei fn filuren jeg lurer på om du liker att det er krig ,og vil du få slutt på det?

  Hei Nora og Guro 

  En av FN største jobber er å få slutt på krig.

  Da må FN få de som er fiender til å møtes og snakke sammen, slik at de kan bli finne løsninger som ikke er krig. Det er ikke lett, men det går an.

  Nesten alle land i verden er medlem av FN, og når alle de landene går sammen for å få stoppet krig, da får de det til

  Hilsen FN-Filuren

 • Hei, FN-filuren Hvorfor heter du egentlig FN-filuren? Hvor mange år er du? Er du en gutt eller en jente?

  Hei Thune skole, 2 klasse

   Jeg er en filur i min aller beste alder! Jeg vet bare at jeg har det bra og er fornøyd med det. Jeg reiser rundt i det magiske skrinet mitt og snakker med barn i alle FN landene. Det syns jeg er gøy og viktig. Det er viktig å vite hva barn mener og det er viktig at FN også jobber for at alle barn skal ha det bra.

  På svensk betyr filur en luring. Jeg syns det er lurt å lytte til barn. 

  Hilsen FN-Filuren

Spør FN-Filuren

Fyll ut både spørsmål og navn :)
Ditt spørsmål er nå mottatt.